Informatie - Weetjes

Deze pagina biedt ook ruimte voor jouw bijdrage. Ken je een interessante website of literatuur die stof tot nadenken biedt? Of heb je iets actueels, vernieuwends en/of inspirerends te melden? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

In 2007 zijn bij uitgeverij Thieme Meulenhoff twee boeken verschenen van Conny de Laat die zij heeft geschreven ter inspiratie en ter informatie over competentiegericht onderwijs. De titels 'De competentiegerichte student' en'De docent als competentiegerichte opleider' zijn allereerst bedoeld voor docenten en studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs, maar zijn wellicht ook boeiend voor eenieder die geïnteresseerd is in competentiegericht leren en opleiden.weetjes1
weetjes2

Voor deze pagina vragen wij je medewerking. Ken je een interessante website of literatuur die stof tot nadenken biedt? Of heb je iets anders interessants te melden? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Wij selecteren de berichten voor deze rubriek op criteria als inspirerend, vernieuwend, actueel en authentiek.

In 2007 zijn bij uitgeverij Thieme Meulenhoff twee boeken verschenen van Conny de Laat die zij heeft geschreven ter inspiratie en ter informatie over competentiegericht onderwijs. De titels ''De competentiegerichte student" en "De docent als competentiegerichte opleider" zijn allereerst bedoeld voor docenten en studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs, maar zijn wellicht ook boeiend voor eenieder die geïnteresseerd is in competentiegericht leren en opleiden.

Het enneagram wordt inmiddels toegepast in veel opleidingen voor mbo en hbo als instrument bij de begeleiding van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Binnenkort verschijnt er zelfs een specifiek onderwijsboek, getiteld, "het enneagram in onderwijs". Er is ook een docenten-werkgroep enneagram actief. Aanmelden kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Eén van de mensen met wie ik graag samenwerk, is Joop Donkers van Strooks. Strooks maakt werk van tevreden medewerkers door te meten hoe medewerkers hun organisatie ervaren en waarderen. Van daaruit ontwikkelt en implementeert Strooks vervolgens verbeterplannen op het gebied van cultuur, normen en gedragsstijlen. Meer informatie vind je op www.strooks.nl.